Mijn wens voor ‘Huis van Hereniging’ voor 2018

Eindelijk staan ​​we aan de rand van een doorbraak in België. Een team van psychologen en therapeuten is gevormd, en zal nog verder worden opgeleid. Karen Woodall zal in 2018 al onze cases begeleiden, adviseren en opvolgen. Voor mij voelt het alsof ik in de startblokken sta, gretig om te gaan hardlopen.

We dienen alleen een rechter te vinden, die bereid is om zijn / haar conventionele denken overboord te gooien. Die begrijpt dat de manier hoe Ouderverstoting behandeld wordt, zoals het al meer dan 30 jaar in België gebeurt, niet werkt.

Hij/zij beseft dat als Ouderverstoting niet wordt behandeld, het levens vernietigt. Vervreemde kinderen en hun verstoten ouders lijden aan PTSS met als gevolg veel mentale en lichamelijke gezondheidsproblemen.

Wist je dat dit enorme kosten voor de samenleving met zich meebrengt? Niet alleen lijden deze kinderen, ze komen ook vaak terecht op psychiatrische afdelingen (vroeger of later), ze stoppen vaak vroegtijdig met school, ze hebben problemen met gezag, ze lopen meer kans op  verslaving en hebben een verhoogde kans om zelf het slachtoffer te worden van echtscheiding en ouderverstoting. Hun verstoten ouders lijden aan depressies, maken hierdoor meer kans om hun baan te verliezen, raken bankroet als ze zelfstandige zijn, lijden meer aan chronische ziektes door de eindeloze emotionele oorlog waarin ze gevangen zitten!

Uit onderzoek van Faresa blijkt dat werkverzuim door gezondheidsproblemen een bedrijf van 200 werknemers 1.000.000 euro kost op jaarbasis. Een derde daarvan (300 000 euro) is te wijten aan burn-out, depressie enz. Het zou erg interessant zijn om dit verder te onderzoeken. Hoeveel van deze depressies en burn-outs worden veroorzaakt door scheiding, echtscheiding of zelfs ouderverstoting.

Dus, dit wetende … ..,

Is het mijn grootste wens, dat ‘Huis van Hereniging’ gezinnen in nood dit jaar kan beginnen te behandelen!

Is het mijn grootste wens, rechters te vinden die begrijpen dat we het gerecht en specialistische zorg moeten samenvoegen om ouderverstoting te kunnen aanpakken. We hebben rechters nodig die bereid zijn om ‘Opper Ouder’ te worden!

Is het mijn grootste wens, dat ik zoveel mogelijk professionals (rechters, magistraten, advocaten, psychiaters, psychologen, therapeuten, enz …) kan trainen. Hoe meer kennis, hoe sneller Ouderverstoting herkend wordt, hoe sneller de juiste beslissing kan worden genomen, hoe meer gezinnen geholpen kunnen worden!

Is het mijn grootste wens, dat we alle jeugdorganisaties en organisaties die werken met gezinnen in scheiding / echtscheiding, kunnen overtuigen dat we geen concurrenten zijn! Alleen door de rangen te sluiten en nauw samen te werken, kunnen we deze gezinnen in nood helpen.

Is het mijn grootste wens, dat we een locatie vinden die we kunnen transformeren tot een herenigingscentrum. Voor de moeilijkste gevallen, waar we de hereniging niet onmiddellijk thuis kunnen laten plaatsvinden.

Is het mijn grootste wens, om een ​​grote pot geld te vinden! Dan kan ik een fonds oprichten, waarmee ik veel gezinnen in financiële problemen omwille van de vechtscheiding waarin ze zich bevinden, zou kunnen helpen om die hulp te krijgen die ze hard nodig hebben.

Dus…. als het net als voor mij … jouw grootste wens is om gezinnen die vastzitten in ouderverstoting te helpen, schrijf je dan in voor mijn presentatie ‘het effect en de gevolgen van ouderverstoting op kinderen’. De volgende lezing staat gepland op donderdag 11 januari 2018 in Gent. Zie link.

Of ga naar onze opleidingspagina en schrijf je in voor een van de aankomende trainingen.

Tags

Geef een reactie

top